Previsoke ponude za lift

Bez autora
Jun 19 2011

Izgradnja lifta koji treba da spaja Stari grad Kotor i brdo Sveti Ivan po svoj prilici neće moći uskoro da počne, jer tender za izgradnju ove turističke atrakcije nije uspio. Komisija za vrjednovanje ponuda konstatovala je da su svi ponuđači dostavili neispravne ili neprihvatljivo visoke ponude. Za izgradnju lifta, kojim bi se turisti popeli na jedan od najljepših i najatraktivnijih vidikovaca, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora je opredijelila 9 miliona eura. Tri firme, sve iz Austrije, imale su ponude između 13 i 14 miliona eura. Kako iznos uveliko prevazilazi planirani i pošto na odluke Komisije nije bilo prigovora ponuđača, Direkcija će o daljim aktivnostima u vezi sa ovim značajnim projektom za grad konsultovati nadležna ministarstva. Predviđeno je da lift kreće ispred južnih gradskih vrata, odnosno sa Gurdića, a izlazna stanica nije na samom vrhu tvrdave, već na platou ispod njenog vrha, koji je namijenjen u turističke svrhe.

Previsoke ponude za liftIzgradnja lifta koji treba da spaja Stari grad Kotor i brdo Sveti Ivan po svoj prilici neće moći uskoro da počne, jer tender za izgradnju ove turističke atrakcije nije uspio.

Kako saznaje Portal Analitika od potpredsjednika opštine Kotor Fila Biskupovića, Komisija za vrjednovanje ponuda konstatovala je da su svi ponuđači dostavili neispravne ili neprihvatljivo visoke ponude.

Za izgradnju lifta, kojim bi se turisti popeli na jedan od najljepših i najatraktivnijih vidikovaca, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora je opredijelila 9 miliona eura. Tri firme, sve iz Austrije, imale su ponude između 13 i 14 miliona eura. Kako iznos uveliko prevazilazi planirani i pošto na odluke Komisije nije bilo prigovora ponuđača, Direkcija će, kako je saopšteno, o daljim aktivnostima u vezi sa ovim značajnim projektom za grad konsultovati nadležna ministarstva.

Predviđeno je da lift kreće ispred južnih gradskih vrata, odnosno sa Gurdića, a izlazna stanica nije na samom vrhu tvrdave, već na platou ispod njenog vrha, koji je namijenjen u turističke svrhe.

Geologija za izradu ovog projekta urađena je u potpunosti. U opštini smatraju da je ovo dobra investicija, koja bi upotpunila turističku ponudu Kotora kao grada na listi UNESCO-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik